Construcția sursei

26.04.2012: Licitația pentru lucrările de construcție la Sursă a fost câștigată de Loial Impex SRL.

08.05.2012: A fost semnat contractul între Municipiul Focșani și Loial Impex SRL.

09.05.2012: A fost emis ordinul de începere a contractului.

18.07.2012: A fost predat proiectul tehnic, care urmează să fie analizat de către experții tehnici. Etapa de proiectare se va finaliza după analiză și operarea eventualelor modificări solicitate de experți.

05.10.2012: în paralel cu lucrările desfășurate pentru noile clădiri, au fost finalizare și lucrările aferente reabilitării clădirilor existente: clădire stație demineralizare și clădire stație pompe păcură.

15.11.2012: au fost finalizate lucrările de construcții aferente fundației, suprastructurii și respectiv a anvelopei noilor clădiri ale echipamentelor ce urmează a fi instalate conform contractului Sursă. De asemenea, au fost realizate și lucrări de arhitectură interioară, ce vor fi finalizate după punerea pe poziție a echipamentelor.

28.11.2012 Fundatiile aferente cosurilor de fum au fost finalizate. Lucrarile la statia de ape uzate sunt in progres.

06.12.2012 Lucrarile de reabilitare a cladirii statiei demineralizare sunt finalizate in totalitate.

13.12.2012 Au inceput lucrarile la statia de pacura. Lucrarile la statia de ape uzate si la canalizare sunt in progres.

 

Anul 2013

 

17.01.2013 Pentru primul motor au fost efectuate testele de fabrica. Pentru motorul al doilea testele sunt programate a se efectua pe data de 30.01.2013

31.01.2013 - A fost finalizat proiectul Distributie Gaze naturale - racord CET

27.02.2013 - S-au finalizat lucrarile de turnare beton. S-au demarat lucrarile de arhitectura aferente.
Se executa lucrari montaj CAF,instalatii ventilatie motoare,instalatii tehnologice electrice - montaj tablou general, pozare cablaj,instalatii aferente constructiilor - instalatii sanitare, de incalzire si HVAC.

07.03.2013-Se lucreaza la cladirea statiei de pacura la turnare trotuare si remedieri zugraveli exterioare. Se vor demara lucrarile de remedieri zugraveli exterioare + lucrari hidroizolatie la cladirea statiei Demi. Se vor demara lucrarile de hidroizolatie la cladirea principala. Au reinceput lucrarile la canalizari exterioare pe partea de est a cladirii principale.

14.03.2013-S-au turnat fundatiile la stalpii de sustinere circuite apa fierbinte iesire cladire principala. Se lucreaza la cuva exterioara a statiei ape uzate. Antreprenorul a estimate ca termen de livrare a motoarelor - 4 saptamani. S-a finalizat racordul apa incendiu.

21.03.2013-Au inceput lucrarile de montaj la CAF (cazan apa fierbinte) si cazan abur 10 t/h.Termen final 31.07.2013.

28.03.2013-Instalatii tehnologice electrice - pozare cabluri joasa tensiune.
Instalatii de automatizari - montaj instrumentatie de camp,Instalatii de detectie incendiu
Instalatii aferente constructiilor - instalatii de iluminat si prize interioare,Instalatii sanitare,Instalatii de incalzire,Instalatii de ventilatie
Instalatii termomecanice - circuit aer instrumental,Montaj cazan abur,Circuite cazan abur,Montaj CAF,Sistem ventilatie motor
Instalatie ape uzate - montaj echipamente

Au fost livrate pe santier urmatoarele echipamente: echipamente ventilatie si incalzire,tablouri sincronizatoare si tablouri motoare,cos fum cazan abur, cazan recuperator joasa temperatura,cazan recuperator inalta temperatura,ventilator aer admisie,instalatie producere aer instrumental si materialele pentru instalatiile de gaz.

03.04.2013-Motoarele vor fi incarcate astazi pe vas cu destinatia Rotterdam.
Cosul de fum CAF va fi livrat saptamana viitoare.

11.04.2013-La Statia Pompe pacura,tencuielile interioare sunt finalizate.
Platforma Statiei Compresoare este in curs de turnare.Platforma Statiei Pompe termoficare a fost turnata.
Cazanul de abur 10t/h a fost asezat pe fundatie in pozitia definitiva.Au inceput lucrarile la racorduri.

09.05.2013-Motoarele au sosit in santier in data de 30.04.2013. S-au demarat lucrarile de echipare instalatii auxiliare.Se lucreaza la staia Demi si statia Pacura. Termen finalizare 25.05.2013.
Fundatii suporti conducta gaz - finalizate.
Caminele de canalizare finalizate. Se lucreaza la retele exterioare de termoficare zona est cladire.
Peretii membrana au fost livrati in santier. CAF- are obtinut avizul ISCIR. CA - in curs de obtinere.

23.05.2013-Au demarat lucrarile termomecanice aferente motoarelor (tevi supoti, pompe) cu doua echipe, cate una pentru fiecare motor.
Echipamente mari care trebuiesc livrate - cosurile de fum de la CAF si de la motoare - sunt gata de livrare.

30.05.2013-S-au finalizat lucrarile la statia demi si statia pacura. Enet va demara lucrarile de vopsire filtre exterioare. S-au finalizat toate lucrarile la fundatii. Statie tratare ape uzate - se efectueaza lucrarile de hidroizolatie la interior;

06.06.2013-S-au finalizat lucrarile termomecanice la colectari statia pompe iarna, mai putin clapetii. Se lucreaza la traseele conductelor iesire cladire cogenerare si estacada tehnologica. Se lucreaza la turnari platforme zona vest cladire principala. Se monteaza rigolele in jurul cladirii instalatii cogenerare.
Se lucreaza la montaj legaturi motoare, schimbatoare, recuperatoare.
S-au comandat armaturile pentru statia pompe vara.
Pe parte electrica s-au finalizat lucrarile la cele doua TRAFO 2000 KVA, la traseele de cable pentru statia pompe iarna si retrofiturile celulelor.

13.06.2013-S-au montat platformele de la motoare. Se lucreaza la montaj legaturi motoare, schimbatoare, recuperatoare. Se lucreaza la cablaj pe parte de automatizare, semnalizari motoare.
S-a montat mobilierul si monitoarele in camera de comanda. Se lucreaza la legaturi pe parte de automatizare camera de comanda. Au sosit in santier armaturile pentru statia pompe vara.

20.06.2013-Materialele pentru izolatii conducte tehnologice (vata + table) sunt sosite in santier. Montajul acestora se va realiza dupa efectuarea probei la rece a conductelor si dupa spalarea chimica a acestora. Spalara chimica a conductelor se va realiza cu ajutorul unei pompe termoficare iarna.

27.06.2013-S-au demarat lucrarile de montare a cosurilor de fum pentru motoare.
Tubulatura gaze arse a sosit in santier. S-a demarat montajul acesteia.
Se lucreaza la legaturi pe parte de automatizare. Se lucreaza la montajul armaturile si colectoarelor pentru statia pompe vara - pompele sunt puse pe pozitie definitiva. Se fac probe la instalatia de detectie incendiu. Se vor demara lucrarile la instalatiile de detectie gaz.
Se lucreaza la traseul conductei de gaze atat in interior cat si in exterior cladire cogenerare. Se pregatesc in continuare tronsoanele de conducta pentru circuitul de gaz.
Lucrarile de montaj la CAF sunt finalizate in proportie de 95%. Termenul pentru proba de presiune la rece este de 30.06.2013. Dupa efectuarea probei de presiune nu se va mai face nici o sudura.
Motorul 2 este finalizat in proportie de 85%.
S-au pozitionat covoarele de cauciuc la etaj 1 si 2 din cladire cogenerare. Se lucreaza la instalatiile sanitare din cladirea cogenerare.

04.07.2013-S-a montat pe pozitie cosul de fum pentru motoare. Se continua cu montarea cosului de fum pentru cazanul de abur.
Lucrarile de cablaj pe parte electrica, de automatizare si semnalizari pentru motorul 1 au fost finalizate. Lucrarile pe parte termomecanica aferente motor 2 sunt finalizate in proportie de 95%.

11.07.2013-Lucrarile pe parte termomecanica aferente motor 2 sunt finalizate. Se lucreaza la cablaj partea electrica pentru motor 2 si partea termomecanica pentru motor 1. Lucrarile la instalatiile de detectie gaz sunt finalizate. S-au finalizat lucrarile la instalatiile sanitare din cladirea cogenerare.

01.08.2013- S-au finalizat lucrarile la traseul conductei de gaze spre statia compresoare. Se continua lucrarile in interior.
S-au finalizat turnarea platformelor in jurul cladirii cogenerare. S-au monatat platforme metalice de acces pe cosurile de fum. S-au demarat lucrarile de montaj la cazanul de abur.

08.08.2013-S-au probat pompele de termoficare iarna. S-a demarat spalarea mecanica.
Astazi se vor realiza verificarile sudurilor cu lichide penetrante. Astazi se vor efectua probele la pompele de incendiu. La motorul 2 s-au finalizat toate by-pass-urile in vederea demararii spalarilor.
Astazi se finalizeaza lucrarile la pompele de termoficare vara. S-au finalizat lucrarile de aliniere si centrare la motorul 1 - s-au demarat lucrarile aferente si la motorul 2.
S-au pus in functiune TRAFO 1 si 2.
S-au finalizat lucrarile de montaj conducte gaz in interior pentru ambele motoare.
S-a finalizat legatura intre cazanul de abur si cosul de fum.

14.08.2013-S-au verificat cu lichide penetrante toate sudurile colectori, estacada termoficare si conducte de abur.S-au finalizat lucrarile la instalatia de monitorizare emisii pe cosutrile de fum.
S-au finalizat lucrarile la circuitul de racire intre cullere (care sunt montate pe platforma pompelor termoficare iarna) si compresoarele de gaz.
S-au finalizat lucrarile de instalare a instrumentatiei de camp pe tubulatura de gaze arse.
S-au finalizat toate by-pass-urile in vederea demararii spalarilor si la motorul 1.
S-au finalizat lucrarile la pompele de termoficare vara . S-au finalizat lucrarile de aliniere si centrare si la motorul 2.S-a montat rampa de gaz aferenta cazanului de abur.

29.08.2013-Lucrarile de izolatii recuperatoare au fost finalizate. S-au montat cele 4 vase de expansiune pentru circuitele LT si HT. Toate drenajele vor fi preluate intr-o singura coborare. Se lucreaza la implementarea sistemului SCADA. S-a finalizat partea de comunicatie intre statia de medie tensiune si camera de comanda.

26.09.2013-S-au finalizat lucrarile de montaj la circuitul de pacura pana la intrarea in cladirea CAF.
S-a finalizat spalarea si pasivizarea circuitul de ulei. S-a introdus uleiul in rezervoare.
S-au finalizat lucrarile de executie a dranajelor.
S-au finalizat lucrarile de izolatii termice. S-au executat lucrarile de vopsire cu vopsea epoxidica in salile motoarelor. Personalul de specialitate electrica a furnizorului de motoare lucreaza impreuna cu automatistii si electricienii Antreprenorului pentru implementarea schemelor motoarelor in schemele generale centrala. Incepand de luni 30.09.2013 vor fi demarate lucarile electrice la CAF.
S-au finalizat lucrarile la circuitele de aerisire gaze naturale. S-a montat contoarele de gaze.
Se continua lucrarile de etansare focar. La CA s-au inceput lucrarile de izolatii. Saptamana viitoare se vor efectua verificarile la suduri.

10.10.2013-Verificarile pe parte electrica si de automatizare motor 1 si 2 au fost finalizate. Au sosit in santier specialistii furnizorului motoarelor - se verifica motorul 2. Pana pe data de 10.11.2013 vor fi finalizate probele si PIF-ul, inclusiv proba de 72 ore.
Se lucreaza pe parte electrica si de automatizare a cazanului de abur. Se lucreaza la izolatii termice cazan abur. Se vor demara lucrarile de refacere vopsitorii casa scarii.
Mai sunt de executat legaturile pana in rampa de gaz aferente CAF
Pe 15.10.2013 se vor proba compresoarele in prezenta reprezentantilor furnizorului.
Maine 11.10.2013 se va monta cosul de fum CAF.

17.10.2013-S-a autorizat circuitul de gaze. S-au demarat probele la compresoare in prezenta reprezentantilor furnizorului. S-a montat cosul de fum CAF - s-au montat gratarele pe platforme - mai este de montat balizajul si paratrasnetul. S-au demarat lucarile electrice la CAF.

24.10.2013-Se verifica motorul 1 - porni - opriri, reglaje . Miercuri 30.10.2013 -joi 31.10.2013 se vor demara verificarile, reglajele, porniri - opriri motor 2.

13.11.2013-Se continua verificarile la motorul 2 - porniri - opriri, reglaje.Furnizorul va asigura asistenta permanenta la punere in functiune, proba de 72 ore si instruirea personalului.S-au finalizat lucrarile pe parte electrica si de automatizare a cazanului de abur
Economizorul este introdus in sala CAF - s-au demarat lucrarile de montaj.

20.11.2013-A fost demarata proba de 72 ore pentru motorul 1.
Filtrele de pacura au sosit in santier. Se executa lucrari de montaj intregire circuite pacura in interiorul cladirii cogenerare.S-au finalizat lucrarile de arhitectura - inchideri.

27.11.2013-Proba de 72 ore motorul 1 si 2 a fost finalizata cu succes.
S-au finalizat lucrarile de izolatii termice la cazanul de abur.

4.12.2013-S-au finalizat lucrarile de montaj circuite pacura in interiorul cladirii cogenerare.
S-au finalizat lucrarile de refacere vopsitorii casa scarii si de vopsire cu vopsea epoxidica in sala Cazan abur si spate motoare.

 

Anul 2014

 

15.01.2014
Au fost incheiate procesele verbale de receptie la terminarea lucrarilor si de PIF la 9 din cele 14 obiective.
S-au efectuat probe de functionare la cazanul de abur.

05.02.2014
Lucrarile termomecanice la statia de pacura s-au finalizat. Mai sunt de executat lucrari pe parte electrica. Probele la instalatiile de pacura se vor efectua dupa finalizarea lucrarilor pe parte electrica.
Probele de 72 de ore la CAF s-a finalizat. Se vor reface reglajele la arzatoare.
S-au inceput verificarile la si reglajele la cazanul de abur. Probele de 72 ore la cazanul de abur vor demara joi 06.02.2014.

12.02.2014
Lucrarile pe parte electrica la statia de pacura s-au finalizat. UIP a solicitat ca pompele de pacura sa fie prevazute cu pornire/oprire locala. Maine se vor demara lucrarile de incalzire circute pacura. Probele la instalatiile de pacura se vor efectua dupa incalzirea circuitelor si o data cu programarea probelor CAF cu functionarea pe pacura.
Probele de 72 de ore la CAF s-a finalizat. Probele de 72 ore la cazanul de abur s-au finalizat.

 


Valoare contract fără TVA: 62.778.250,85 lei

 

Înapoi


Calendarul activităților